Zsibongó - március

Programjainkból:

Megyei szintű harmadik hely mesemondásban! A Csongrád megyei Százszorszép Mesegyűrű Mesemondó versenyen hárman képviselték iskolánkat. Kun-Péter Emma és Gergulics Bence az 1-2. osztályosok, Szaszák Kata a 3-4. osztályosok korcsoportjában indult. A másodikosokat Kopaszné Török Gabriella tanító néni, Katát Nagy Zsolt tanár bácsi készítette fel. Gergulics Bence (64 induló közül!) a kiváló 3. helyezést érte el! Gratulálunk!


Mesemondók (fotó: Kopaszné Török Gabriella)

 

Február 13-án tartottuk „Iskolába csalogató” programsorozatunk első összejövetelét. Iskolánk igazgatónője tájékoztatta a szülőket intézményünkről. A gyerekek pedig egy ismerkedő-farsangoló foglalkozáson vettek részt a leendő elsős tanító nénikkel.

Február 13-án immár második alkalommal vettünk részt a Hódmezővásárhelyen rendezett úszó megyei döntőn. Iskolánkat három fő képviselte: Maros Dániel, Nagy Konstantin és Nagy Ábel. Az erős mezőnyben tanulóink szépen helytálltak. Köszönjünk Maros Tamás és Nagy István szülőknek a közreműködést, a tanulók versenyre szállítását! Kísérőtanár: Dobó Márta

Február 15-én bábszínházban voltak az alsó tagozatosok. Szervezőtanár Fehér Erika.

A „Meleg István Kémiaverseny” országos döntőjét február 10-én tartották. Hegedűs Dorka 4., Telegdi Csongor 6. helyet értek el. Felkészítőjük: Ferlingné Dósa Anett Gratulálunk!

Február 16-án a Zrínyi Ilona Matematika Verseny szegedi fordulóján 38 diákunk mérettette meg magát. A díjazottak közé behívták, és 14. helyen végzett Nyári Levente 3.a osztályos tanuló. Felkészítő tanára Pataki Ildikó.

Február 17-én beindult a versenyszezon a mazsorett tanszaknak. Az idény első versenyét, a „Karnevál Kupát” Mezőtúron rendezték meg. A több száz versenyző több kategóriában és korcsoportban mérte össze tudását. A Domaszéki Majorette Csoport táncosai remekül vették az első akadályt, mind a 26 indulónk éremmel a nyakában térhetett haza. Eredmények: Start Cadet Baton Mini 2. hely (Csóti-Gyapjas Flóra, Fenesi Dorina, Kalmár Hajnalka, Tóth Lara Anasztázia és Török Lara Lilla); Basic Cadet Baton Mini 1. hely (Engi Kíra Hanna, Kiss Dorina Rebeka, Kiss Kíra Kincső, Ördög Katinka Erzsébet és Zombori Mercédesz); Master Cadet Baton Mini 1. hely (Ábrahám Laura, Csóti-Gyapjas Flóra, Kovács Henrietta, Ladányi Kinga Edit, Szécsi Lorena és Sipőcz Szintia), Basic Junior Baton Mini 1. hely (Dobó Boglárka, Doszpod Mercédesz Katalin, Engi Kíra Hanna, , Mónus Emma Dorka, Pocskai Réka és Szilágyi Vivien Irén); Master Junior Baton Mini 2. hely (Bóka Laura Anna, Molnár Dorina, Pördi Kíra Dominika, Rózsa Lilla, Szécsi Leila és Tillinkó Nikolett). Felkészítő tanáruk Horváth Péter. Köszönjük Csala Viviennek a szép sminkeket, a sok segítséget!

Iskolánk csapata részt vett február 23-án a Tisza-vetélkedőn, és az 1. helyen végzett! Gratulálunk a győztes csapatnak: Szigeti Sára, Négyökrű Gergő, Négyökrű Kristóf, Süli Ádám! Felkészítő tanárok: Ferlingné Dósa Anett és Kardos Rolland. Külön köszönet a szülőknek a felkészülésben és a versenyre utaztatásban nyújtott segítségéért!


Domaszéki Bálint Sándor Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola fényképe.
Tisza-vetélkedő győztes csapata (fotó: Monostori Mónika)

 

A „Begolyózunk” komplex természettudományos szakkör tagjai március 7-én és 14-én a Szegedi Tudományegyetemen érdekes földrajzi előadáson és 3D-s térképészeti foglalkozáson vesznek részt. 

A Glasperlenspiel elnevezésű országos német nyelvi verseny döntőjébe jutott a 7-8. évfolyamosok kategóriájában Balogh Kolos, Baracsi Luca és Magyar Noémi 8. b osztályos tanulók. Felkészítő tanáruk: Ferlingné Dósa Anett

 

SULIFARSANG

Február 23-án, pénteken rendeztük hagyományos iskolai farsangunkat. Idén is rengeteg jelmezes, fantasztikus ötletek, jókedv, finom uzsonna, tombola és tánc jellemezte ezt a délutánt. A zsűri által díjazott egyéni és páros jelmezesek: Karácsonyfa, Csupaszív, Cleopátra, MineCraft, Tollpárna, Muffin, Tábortűz, Festőművész, Fogkefe és Fogkrém, Kézenjáró Bohóc, Lúdas Matyi, Madárijesztő, Bagoly, Szalonnasütés, Őzönvíz, Nagy Ho-ho-ho, Happy Day, Aladdin, Tini, Hostess; Csoportos díjazottak: Nagymosás, Vadász és Trófeái, A Pál utcai fiúk, Dominó, Sereg-éj, Rögbisek, Dáridó, Suliklikkek. Közönségdíjasok: Bohóc, Hostess, Dáridó, Suliklikk. Köszönet a szülőknek, nagyszülőknek az ötletek megvalósításáért! (A rendezvényen készült képeket a Doma TV vagy az iskola facebook oldalán tekinthetik meg.)

Iskolánk lánycsapata bejutott az országos diákolimpia grundbirkózó döntőjébe, melyet február 24-én, Miskolcon rendeztek meg. Az ország tíz legjobb grundbirkózó csapata találkozott itt, köztük a domaszéki iskola leány-csapata. Több kemény ellenféllel találták szembe magukat versenyzőink, de a nap végére sikerült megszerezniük az előkelő 6. helyet. A csapat legeredményesebb versenyzője Négyökrű Nóra volt, aki minden ellenfelét legyőzte, és veretlenül zárta a napot! A csapat tagjai: Bakos Petra, Császár Barbara, Dobó Gréta Manna, Dobó Pálma Dorka, Gárgyán Zsóka, Lakatos Gréta, Négyökrű Nóra Luca, Pelyva Renáta Judit, Szörényi Emma Lili. Felkészítő- és kísérő tanárok: Dobó Márta, Laczkó Endre és Nagy Hevesi Ákos. Gratulálunk!


A grundbirkózó csapat (fotó: Monostori Mónika)

 

Február 24-én az V. Szolnok Open Országos Mazsorett Versenyen Csala Vivien Alexandra senior szóló bot kategóriában 5. lett; Kovács Henrietta gyermek bot szóló kategóriában (15 induló versenyzőből) megszerezte az 1. helyet. Gratulálunk! Felkészítő tanáruk Horváth Péter. Köszönjük Kovácsné Csányi Mónika szülőnek a versenyre szállítást!

 

Kép: Kovács Heni 1.hely (fotó: Ótottné Greguss Éva)

 

Február 28-án a 2.-5. évfolyam a Szegedi Nemzeti Színházban volt. Második bérletes előadásukat nézték meg: A Félőlényt. Szervezőtanár Kopaszné Török Gabriella.

 

SZÜLŐK-NEVELŐK BÁLJA

 

2018. február 10-én tartottuk az immár hagyományos KarneBált. Több mint 350 vendég vett részt, és jelenlétével segítette az iskolai alapítványt. A műsorban a mazsorettes lányok táncoltak, Szalóky Lara és Kádár-Német Julianna énekelt. Józsáné Bánhidi Márta igazgatónő megnyitó beszéde után az est fénypontja, nyolcadik osztályosaink nyitótánca következett. A Kék Duna keringőt mutatták be nagy sikerrel. (A táncosok felkészítő tanára: Horváth Péter; az énekeseké: Kneusel-Herdliczka Leila). A vacsora után a táncé, a szórakozásé volt a főszerep. Szülők egy lelkes csoportja is készült két táncprodukcióval, melynek szintén nagy sikere volt. Köszönjük!

 

Támogatóink, akik tombolatárgyakkal, díszítőanyagokkal, segítő munkával, támogatói jegyek vásárlásával hozzájárultak a rendezvény sikeréhez: 3.b osztály, Asztalos Ferencné és családja, Baracsi Szabolcs és családja, Bényi László és családja (Pannon Ventill Kft.), Bozóki Tibor és családja, Császár Zoltán és családja, Dobák Emese és családja, Dobó Szilveszter és családja (Vasút utca), Dobó Tamás és családja, Domaszék Nagyközségi Önkormányzat, Domaszéki Táncos Szülők, Domatisz Nonprofit Kft., Dr. Szemerédi Orvosi Kft., Fehér Erika és családja, Ferling József és családja, Fődi István és családja, Fülöp Zsolt és családja, Józsáné Bánhidi Márta és családja, Kardos Rolland és Kardosné Volford Klára, Kazi Tibor és családja, Kispéter Géza és családja, Kómár-Móna Bernadett, Kozma Ottília, Kun-Péter Ferenc és családja, Kurunczi László, Madarász Ottó és Kothencz Éva, Magyar Levente és családja, Makra Éva, Marosné Alberti Anikó és családja, Maurer Csaba és családja (Maurer Kertészgép Áruház), Mikuska Pál, Nagy Zsolt és családja, Németh László, Némethné Baranyás Bernadett, Ótottné Greguss Éva és családja, Papp Attila és családja, Papp Róbert és családja, Pataki Ildikó és családja, Polgár András és családja, Rafi Rita Mónika, Sólyáné Baranyás Ágnes, Solymosi Tímea, Szécsi Tímea, Szegedi István, Sziráki Krisztián és családja, Szűcs Géza és családja, Tombácz Géza és családja, Tóthné Börcsök Beáta, Trója János és családja, Vadgesztenye Étterem Bordány, Vajda Zoltán és családja, Viplakné Pásti Mária, Zákányszéki Művelődési Ház, Az iskola tanárai és dolgozói. Köszönjük!

A bál bevételét udvari játékpark bővítésére, valamint tanulmányi munkát segítő eszközök beszerzésére fordítjuk.


A nyolcadikosok a bálon (fotó: Doma TV)

 

Következő programjaink:

Március 5-től 10-ig: Pénz7 (szombaton alsós börze).

Március 13-án 16.30-tól: Iskolába csalogató programsorozat 2. alkalom: „Tavaszvárás”. 17.30-tól az egyházak bemutatkozására kerül sor. Várjuk szeretettel az érdeklődő nagycsoportos óvodásokat szüleikkel együtt!

Március 17.: „Kodály Open” – Országos mazsorett verseny Tatabányán.

Március 22.: Angol szépkiejtési verseny.

Március 23.: Deszki Marosmenti Zongoraverseny.

Március 23.: Tavaszi kézműves délután.

Tavaszi szünet: Március 29-től április 3-ig. A szünet utáni első tanítási nap: április 4. „B” szerda.

Április 7. szombat: Néptáncfesztivál – Szeged, Agóra

 

Kérjük, ha teheti támogassa alapítványunkat személyi jövedelemadójának 1 %-ával!

DOMASZÉKI ÓVODA ÉS ÁLTALÁNOS ISKOLA GYERMEKEIÉRT ALAPÍTVÁNY

Adószáma: 18461981-1-06

Köszönjük segítő támogatását! Kuratórium tagjai